MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
GRAD GOSPIĆ, MJESNI ODBOR VREBAC

"Српско коло" о Друштвеном дому у Врепцу

E-mail Ispis PDF

У броју 74 листа "Српско коло" објављен је чланак о Друштвеном дому у Врепцу под називом "Суд у Госпићу одузео имовину Врепчана и погазио вољу ктитора Исе Богдановића" који вам преносимо у прилогу.

Линк за број 74. Српског кола: https://ssr.org.rs/wp-content/uploads/2022/05/SRPSKO-KOLO-74.pd

Ažurirano Srijeda, 08 Lipanj 2022 16:37
 

Prekriven Dom u Vrepcu

E-mail Ispis PDF

Kao i uvijek, ono što smo obećali i što je bilo u našoj moći, to smo i ispunili. Dom u Vrepcu dobio je novi krov (13.5.2022.g.). Postavljen je preko starog postojećeg lima obzirom da je građa u odličnom stanju. Savjetovanjem sa stručnim licima preporučeno je da se prekrije po starom limu, tako je i urađeno. Po prvi put sada imamo i žljebove za odvod vode što je jako važno, kao i zaštićenu vanjsku površinu između žljebova i zida. Opšiveni su i dimnjaci i ostalo je još nekoliko sitnica da se odradi danas ili sutra.

Da ne bi bilo zabune i prema pisanju nekih tko niti je nadležan niti ima ikakva ovlašćenja, Dom u Vrepcu prekriven je u potpunosti sredstvima koje je osiguralo Srpsko narodno vijeće (SNV) u iznosu od 105.137,50 Kn ili 14.000 eura. Projekt je odobren i izveden na osnovu prošlogodišnjeg zahtjeva Upravnog odbora Srpske narodne čitaonice i knjižnice u Vrepcu (SNČK).

Veliku zahvalnost za ovaj projekt i zaslugu za realizaciju dugujemo Emini Đurašević (SNV), našem istinskom prijatelju i suradniku, dožupanu Milanu Uzelcu, kao i predstavniku SDSS za naš kraj Stanku Momčiloviću. Da nije bilo njih i istinske podrške koju je Milan Uzelac i najavio u našim krajevima, ne bi bilo projekta.

Ono što ostaje, to je sva moguća pravna i demokratska borba kod svih mogućih domaćih i stranih nadležnih organa za povratak Doma u vlasništvo SNČK, kao što je i bilo od 1930.g.i ni na koji način niti pod bilo kojim okolnostima nećemo pristati na bilo što drugo osim vraćanja imovine koja je otuđena nezakonitim i nemoralnim činom od strane grada Gospića.

Ono što je važno bez obzira na sve jeste da je Dom zaštićen od prokišnjavanja, kao i sve do sad što je urađeno a uradit će se još. Imamo pripremljen materijal za dosta radova i ovo ljeto pokušat ćemo osposobiti toalet u donjem dijelu Doma, kao i ured i knjižnicu.

Ove godine odlučili smo da nećemo prikupljati dobrovoljne priloge za obnovu Doma iz razloga što je ogroman posao urađen i još će se raditi kako bi iskoristili već pripremljeni materijal.

Zaista veliku podršku smo dobili od svih za sve ono što je urađeno i što će tek biti i želimo se zahvaliti našim suradnicima, našim članovima SNČK, našim i mještanima susjednih sela i svim dobrim ljudima . . .

Živi i zdravi bili . . .

Upravni odbor SNČK u Vrepcu

 

Slike obnovljenog krova Doma