MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
GRAD GOSPIĆ, MJESNI ODBOR VREBAC

"Новости" објавиле чланак о Вребачком календару

E-mail Ispis PDF

У "Новостима" од 12.1.2024.г. које издаје Српско народно вијеће, објављен је чланак о локалним календарима за 2024.г.. Тако је у чланку "Календари за незаборав" уз "Банијски календар" објављен и запис о "Вребачком календару".

Извод из чланка који се односи на наш календар доносимо у наставку:

............

Ažurirano Utorak, 16 Siječanj 2024 21:04
 

Сретна Нова 7532. српска година!

E-mail Ispis PDF

Уз честитке и најбоље жеље за Нову 7532. српску годину, аутори календара Жељко Наранчић и Никола Цетина, као и Српска народна читаоница и књижница у Врепцу, поклањају Вам "Вребачки календар".

Attachments:
Download this file (Vrebački KALENDAR 2024.g. - 7532. srpska godina.pdf)Vrebački KALENDAR 2024.g. - 7532. srpska godina.pdf[ ]Administrator74671 Kb
Ažurirano Utorak, 16 Siječanj 2024 21:10
 

Промовиран "Вребачки календар за 2024.г."

E-mail Ispis PDF

Српска народна читаоница и књижница у Врепцу је на дан "Покрова Пресвете Богородице" пригодно промовирала "Вребачки календар за 2024.г."

Календар по мјесецима садржи фото мотиве из Врепца. Посебно су означени заповједни православни празници као и локални вребачки празници; Дан устанка и Покров.

Календар има и повијесно - едукативни садржај; кроз документе су приказани Друштво и Web страница МО Вребац, а насловни мјесечни фото мотиви додатно су проширени фотографијама, документима и текстовима.

Осим актуалног календара наведени су и стари српски називи мјесеца и година у српском календару (...као и уобичајени локални и међународни називи мјесеца) те успоредба српског календара са осталим познатим старим календарима.

Прилог календара је и рељефна "Мапа Врепца" уз коју је отиснут и меморандум Друштва.

Календар је због уштеде штампан обострано али то не умањује његову практичну вриједност.

Надамо се да ће због таквог садржаја овај Вребачки календар бити трајно чуван као саставни дио кућне библиотеке.

Календар су припремили Жељко Наранчић и Никола Цетина.

 

Вребачки календар заинтересирани могу наручити код Друштва - Српске народне читаонице и књижнице у Врепцу, по цијени од 10 по примјерку.