MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
NASLOVNICA Iz rada MO Vrebac
IZ RADA MO VREBAC


Podnesen zahtjev Ministarstvu kulture za zaštitu objekata kulturne baštine u Vrepcu

E-mail Ispis PDF

U nemogućnosti da se zaštite objekti kulturne baštine u Vrepcu angažmanom i sredstvima mještana, a i zbog nezainteresiranosti Grada Gospića i potencijalnih donatora da participiraju u tim aktivnostima, Mjesni odbor je pokrenuo inicijativu da se osigura javna zaštita tih objekata.

Kao što je poznato, u Vrepcu postoje barem tri objekta koji po sudu Mjesnog odbora imaju karakter kulturne baštine:

- objekt „Škole“ lociran na glavnom trgu u selu, sagrađen 1804. godine i dograđen od 1905-1908. godine
- objekt „Šterne“ lociran na glavnom trgu u selu, sagrađen 1880. godine, i
- objekt „Šterne“ lociran u gornjem selu, sagrađen 1938. godine.

Stoga je 23.02.2010. godine upućen zahtjev Ministarstvu kulture, Konzervatorskom odjelu u Gospiću da izvrši stručnu valorizaciju ovih objekata i dodijeli im status zaštićenih objekata u skladu sa važećom nomenklaturom.

Mjesni odbor smatra da je ovo neophodan korak koji će spriječiti daljnju devastaciju objekata i omogućiti njihovu obnovu u izvornom obliku.

Kao što je navedeno u priloženom dopisu Ministarstvu kulture, "U Vrepcu su inače prisutna razmišljanja da se ovi objekti, kao eksponati uključe u budući etnografski muzej što bi zaštiti dalo puni smisao."

 

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Veljača 2011 05:05
 

Mjesni odbor Vrebac uputio Gradu Gospiću zahtjev za izgradnju vodovoda

E-mail Ispis PDF

Problem pitke vode, odnosno "Izgradnje vodoopskrbnog sustava Pavlovac i Vrebac" na području Mjesnog odbora kulminirao je saznanjem činjenice da u stvari ne postoje zapreke za realizaciju ove investicije, odnosno da se po svemu sudeći razlozi za njeno dugogodišnje odlaganje nalaze u sferi političkih kalkulacija.

Stoga je Mjesni odbor uputio Gradskom vijeću i Gradonačelniku Grada Gospića zahtjev datiran sa 17.02.2011.godine, da se neodložno pristupi realizaciji ove distributivne vodovodne mreže, sa čijom izgradnjom bi se u cjelosti riješio problem pitke vode na području Mjesnog odbora.

U zahtjevu se navodi da su izvori vode koji se koriste u opskrbi stanovništva problematične kvalitete i upitne zdravstvene ispravnosti; da su sve potrebne tehničke, regulativne i financijske pretpostavke za izgradnju vodovoda ispunjene; da interes za vodovodnim priključcima značajno premašuje broj domaćinstava trenutno domicilnog stanovništva, te da se očekuje da nadležni organi donesu potrebne odluke kako bi realizacija ove investicije započela bez odlaganja - (prilog).

 

Ažurirano Petak, 04 Ožujak 2011 16:16
 

Održan sastanak Mjesnog odbora Vrebac i vodstva SDP-a Ličko-senjske županije i Grada Gospića

E-mail Ispis PDF

U nedjelju 06.02.2011. godine u Vrepcu je održan sastanak Mjesnog odbora Vrebac i vodstva Socijaldemokratske partije (SDP) u Ličko-senjskoj županiji i Gradu Gospiću.

Sastanku Mjesnog odbora, čije održavanje je inicirao Stanko Graovac, član Mjesnog odbora i ujedno predstavnik SDP-a i srpske zajednice u Gradskom vijeću Grada Gospića, prisustvovali su predstavnici SDP-a: Nikola Maras, podpredsjednik Županijskog odbora Ličko-senjske županije, Darko Banić, predsjednik Gradskog odbora Gospić i Ivan Milković, podpredsjednik Gradskog odbora Gospić, kao i veći broj mještana Vrepca i Pavlovca Vrebačkog.

Na sastanku su razmatrana vitalna pitanja od interesa za mještane u naseljima koje pokriva Mjesni odbor: izgradnja distributivne vodovodne mreže u naseljima Vrebac, Pavlovac Vrebački i Zavođe Vrebačko, zatim odnos Grada Gospića prema Mjesnom odboru Vrebac te niz ostalih otvorenih lokalnih pitanja kao što su održavanje lokalnih cesta, javna rasvjeta, postavljanje lovačkih tabli u centru Vrepca, loše stanje županijskih prometnica na području Vrepca, zaštita zajedničkih seoskih objekata od daljnjeg propadanja (škola, dom, šterne....), itd.... .

Predstavnici Mjesnog odbora iznijeli su već poznate stavove o ovim pitanjima, publicirane i na ovim stranicama.

Istaknuto je nezadovoljstvo otezanjem realizacije projekta izgradnje distributivnog vodovoda u Vrepcu koje se čini svjesno i godinama, naročito u svjetlu nedavno utvrđenih činjenica da ne postoje zapreke regulativne i financijske naravi da se projekt realizira.

Odnos Grada Gospića prema Mjesnom odboru, od strane članova Mjesnog odbora - kako je izrečeno na sastanku - ocijenjen je negativno i ispod važećih civilizacijskih i političkih standarda u društvu.

Mjesni odbor smatra neprihvatljivim da Gradonačelnik ignorira zahtjev da se sastane sa Mjesnim odborom; da se na isti način Gradska uprava odnosi prema zahtjevima Mjesnog odbora čak i u smislu rasprave o njima ili da čak neizvršava i minimalno dogovorene obveze; da izostaje podrška Grada u zahtjevima Mjesnog odbora prema nekim javnim poduzećima; također je evidentan izostanak financijske podrške za rad Mjesnog odbora kao i financijske participacije u lokalnim projektima i sl.. Ocjena je da se to radi sustavno što je rezultiralo i pritužbom Vladi RH (zajedno sa Mjesnim odborima Medka i Mogorića), ali i nepovjerenjm građana u funkcioniranje političkog sistema u Gradu, kao i u smisao izbora novog Mjesnog odbora na predstojećim izborima.

Predstavnici SDP-a ocijenili su stavove i zahtjeve Mjesnog odbora opravdanim i racionalnim uz konstataciju da će SDP u okviru svojih mogućnosti i političkog položaja te stavove i zahtjeve promovirati, podržati i zauzeti se za njihovu realizaciju prije svega kroz rad predstavnika SDP-a u Gradskom vijeću kao i kroz ostale aktivnosti SDP-a u Gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji.

Ažurirano Utorak, 15 Veljača 2011 07:05
 

Održana proširena sjednica Mjesnog odbora Vrebac

E-mail Ispis PDF

U četvrtak, 30.12.2010. godine u Vrepcu je održana proširena sjednica Mjesnog odbora Vrebac. Uz članove Mjesnog odbora i dijela mještana Vrepca sjednici su prisustvovali i g. Nikola Lalić, zamjenik Župana Ličko-senjske županije i g. Đorđe Gvozdić, zamjenik Gradonačelnika Grada Gospića.

Sjednica je tematski sazvana na prijelazu godine i na kraju mandata Mjesnog odbora sa ciljem da se izvedu temeljni zaključci iz dosadašnjeg djelovanja Mjesnog odbora, analiziraju postignuti rezultati i problemi u radu te ponude iskustva i smjernice za buduća djelovanja novog Mjesnog odbora koji bi trebao biti izabran na lokalnim izborima za koje se očekuje da će biti raspisani u siječnju 2011. godine.

Na sjednici je naročito ukazano na potrebu - a to je i jedan od zaključaka - redovnih i institunacionaliziranih kontakata i konzultacija sa Uredom Gradonačelnika, predstavničkim organima Grada Gospića i Ličko-senjske Županije u cilju realizacije zadataka i postizanja prioritetnih ciljeva od interesa za građane na području Mjesnog odbora.

 

Ažurirano Četvrtak, 03 Veljača 2011 05:15
 

Konzultativni sastanak Mjesnog odbora od 07.11.2010.g.

E-mail Ispis PDF

Dana 07.11.2010. godine Mjesni odbor Vrebac održao je konzultativni sastanak na kome je verificiran usaglašeni tekst informacije - Izvještaja o radu Mjesnog odbora u proteklom mandatu pod nazivom "Mjesni odbor Vrebac: Osvrt na protekli mandat. Kako dalje?".

Cilj je Mjesnog odbora da ovaj Izvještaj posluži kao poziv na raspravu o radu ovog i budućeg MO, a koja će se održati u Društvenom domu u Vrepcu po raspisivanju lokalnih izbora u terminu koji će biti naknadno objavljen.

Također je data suglasnost da se predmetni Izvještaj objavi na web stranici Mjesnog odbora (Naslovnica web stanice), a sukladno uobičajenoj praksi Izvještaj će biti dostupan i na oglasnoj ploči Mjesnog odbora u Društvenom domu u Vrepcu te "školi" u Pavlovcu Vrebačkom.

Ažurirano Nedjelja, 21 Studeni 2010 08:40
 


Stranica 2 od 3

Vrebački motivi

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Statistika


Posjetitelji danas:85
Posjetitelji jučer:179
Posjetitelji ukupno:216849

Posjetitelji

Trenutno aktivnih Gostiju: 7