MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
NASLOVNICA Vijesti
VIJESTI

Краве у посјети!

E-mail Ispis PDF

Ових година и ових дана, повремено, као и данас, могу се видјети домаће животиње - краве и телад / јунци и коњи, како шећу селом без надзора, залазе у дворишта и воћњаке и неријетко чине штету.

Подсјећамо власнике да остављањем животиња без надзора чине прекршај те да поведу рачуна о добробити сусељана и стоке те да и сами избјегну нежељене посљедице због могућих прометних незгода и оштећења туђе имовине.

Attachments:
Download this file (Краве у посјети.pdf)Краве у посјети.pdf[ ]Administrator410 Kb
Ažurirano Srijeda, 02 Rujan 2020 08:41
 

Старе вребачке липе

E-mail Ispis PDF

Вребачке липе које стољећима памте вребачка збивања боре се са годинама. Дио стабала је још виталан, али, липе су на заласку. Осушени дијелови стабала који су и пријетили могућим ломом су 10.8 одрезани. Липе су снимљене неколико дана прије обрезивања и послије обрезивања што је илустрирано приложеним фотографијама.

Прије неколико година – 18.3.2017.г. – посађене су три нове липе, пресађене са црквишта на Градини (видљиве у жицом ограђеном простору са десне стране на фотографијама), а чиме је обиљежено оснивање Српске народне читаонице и књижнице у Врепцу, Друштва које је основано у Врепцу давне 1929.г. и које ове године, у дисконтинуитету, обиљежава 91. годишњицу постојања.

Надамо се да ће младе липе доживјети дубоку старост!