MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
NASLOVNICA Српска народна читаоница и књижница у Врепцу
СРПСКА НАРОДНА ЧИТАОНИЦА И КЊИЖНИЦА У ВРЕПЦУ

Besplatne karte za Pokrov 2024.g.

E-mail Ispis PDF

Obavještavamo naše članove da smo našim zalaganjem i radom, prije svega odgovornošću kao Društvo Srpska narodna čitaonica i knjižnica u Vrepcu i ove godine, a inače treću uzastopnu godinu za redom, uspjeli obezbediti nešto sredstava za besplatne karte za dolazak na proslavu seoske slave Pokrov Presvete Bogorodice 14.10.2024.g. (ponedjeljak).

Sa prošlogodišnje proslave Pokrova

I ove godine Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) Srbije prepoznalo je naše potrebe i zalaganja na omasovljenju slave sela i zahvaljujemo se g.Arnou Gujonu na saradnji.

Drugi dio sredstava ove godine namjenjen je za kupovinu sportskih rekvizita te ćemo odlučiti šta će biti kupljeno u narednom periodu, a da služi i u buduće.

Da podsjetimo, prošle godine kupljen je "lap top" za potrebe udruženja kao i "multifunkcionalni zvučnik" za Dom u Vrepcu.

Svi zainteresovani članovi SNČK imaju vremena razmisliti i prijaviti se za dolazak. Karta je povratna, nije vezana za tačno određen datum dolaska i odlaska.

Korisnici karata dužni su biti taj dan na svim dešavanjima, kao i po potrebi pomoć u organizaciji proslave.

Hvala Vam svima na povjerenju, i dalje ćemo nastaviti raditi u interesu udruženja i našeg sela.


Vaš UO SNČK u Vrepcu

 

Napomena:

Zainteresirani za karte mogu se prijaviti Upravnom odboru Društva.

Attachments:
Download this file (Sa prošlogodišnje proslave Pokrova.pdf)Sa prošlogodišnje proslave Pokrova.pdf[ ]Autor685 Kb
Ažurirano Srijeda, 12 Lipanj 2024 04:58
 

Mogućnosti korištenja sredstava proračuna RH za potrebe naše zajednice

E-mail Ispis PDF

Savjet za nacionalne manjine RH redovno iz proračuna dobiva namjenska sredstva za financiranje manjinskih nacionalnih zajednica.

Za 2024.g. za ove namjene predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 9.706.057 €, u kojima srpska nacionalna zajednica temeljem kandidiranih programa sudjeluje sa 2.326.350 €. Programi se kandidiraju u tekućoj godini za narednu godinu.

Do sada nismo koristili ova namjenska sredstva iako se po kriterijima potpuno uklapamo kao aplikanti za njihovo korištenje. Temeljni kriteriji su da (1) Društvo mora prethodno biti registrirano najmanje tri godine, (2) da nije kažnjavano i da (3) ima najmanje 20 članova pripadnika nacionalne zajednice.

Organizirajmo se i aplicirajmo za sredstva kojima ćemo unaprijediti našu zajednicu, na vrijeme pripremimo Program rada Društava, povežimo se međusobno i formirajmo sekcije, odredimo programe za natječaj, preko radnih grupa uz koordinaciju organa Društva na vrijeme dostavimo naše prijedloge za narednu, 2025.g..

U namjeri da približimo pretpostavke, kriterije i način kandidiranja i trošenja sredstava dat ćemo izvode iz relevantne regulative. Svi detralji mogu se pronaći na stranici Savjeta, link: https://savjet.nacionalne-manjine.info/.