MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
NASLOVNICA Akcije
AKCIJE

Zagrebačka banka nije odobrila donaciju

E-mail Ispis PDF

Mjesni odbor je primio obavijest Zagrebačke banke datiranu sa 07.10.2010. godine iz koje je vidljivo da Banka nije prihvatila projekt Mjesnog odbora da donacijom pomogne sanaciju objekta bivše škole i šterne na glavnom trgu u Vrepcu (vidjeti članak: Ponovno inicirana obnova bivše škole i šterne u Vrepcu) sa priloženim spiskom odobrenih donacija.

Tekst obavijesti prenosimo u cjelosti:

Poštovani

Zahvaljujemo Vam što ste sudjelovali u Natječaju za dodjelu donacije Zagrebačke banke u 2010. godini.

U Natječaju je zaprimljeno 559 prijava. Stručne Komisije su temeljito proučile i vrednovale sve zahtijeve. Kako svi projekti ne mogu dobiti financijsku pomoć, Komisije su među brojnim kvalitetnim projektima odabrale ukupno 25 projekata kojima će Zagrebačka banka dodijeliti donacije. U prilogu Vam dostavljamo popis dobitnika donacija u kategoriji u kojoj ste se natjecali.

Želimo Vam puno uspjeha u daljnjem radu.

S poštovanjem,

                                                                                                                                Zagrebačka banka d.d.

Za detaljnije informacije upućujemo na web stranicu Zagrebačke banke d.d. - www.zaba.hr

 

Ažurirano Petak, 15 Listopad 2010 13:22
 

Završeni radovi na izgradnji krsta na Gradini

E-mail Ispis PDF

U subotu, 09.10.2010. godine, postavljanjem natpisne ploče na temelj krsta i završnim premazom krsta završili su radovi na izgradnji krsta.
Da podsjetimo, radovi su započeli 05.09.2010. godine kada je izliven krst i nastavljeni 12.09.2010. godine ugradnjom krsta u temelj.
U radovima su učestvovali Jovan Bobić, Milorad Mandarić, Bogdan Mandarić, Željko Narančić, Tanasije Mandarić, Đuro Ćurčić i Marko Narančić.
Natpisnu ploču donirao je gospićki klesar Dragoljub Čiplić.

Rekapitulaciju uloženih sredstava možete vidjeti u prilogu.

U sklopu priprema za obilježavanje Pokrova prošle (03.10.2010. god.) i ove nedjelje (10.10.2010. god.) uređen je i okoliš na mjestu crkve, prilazima i oko postavljenog krsta.
Svoj doprinos u toj akciji dali su mještani Trajanka Narančić, Draga Narančić, Marko Narančić, Đuro Narančić, Milan Narančić, Bogdan Mandarić, Milorad Mandarić, Jovan Rogović, Nenad Mandić, Željko Narančić i Dušan Mandarić.

Attachments:
Download this file (101011_Donacije za izradu krsta.pdf)101011_Donacije za izradu krsta.pdf[ ]Administrator41 Kb
Ažurirano Petak, 15 Listopad 2010 23:34
 

Postavljen krst u Vrepcu

E-mail Ispis PDF

Izradom temelja i ugradnjom krsta, u nedjelju 12.09.2010. godine, završeni su građevinski radovi na postavi spomen krsta crkvi Pokrova presvete Bogorodice u Vrepcu.

Crkva je sagrađena 1867. godine, a 1948. godine je srušena i na njenom mjestu sagrađena slivna ploča za šternu.

Ovi događaji obilježiti će se natpisnom pločom koja će se postaviti na temelj krsta. Krst će se osvetiti na seoski praznik, Pokrov 14.10.2010. godine, što će ujedno označiti i početak akcije za obnovu Crkve.

Ažurirano Nedjelja, 12 Rujan 2010 21:29
 

Započela akcija postavljanja spomen krsta

E-mail Ispis PDF

Realizirajući Zaključke sa sastanka MO Vrebac od 28.02.2010. i 17.04.2010. godine Crkveni odbor je u nedjelju 29.08.2010. godine održao sastanak na kome je inicirana realizacija postavljanja spomen krsta na mjestu srušene crkve Pokrova presvete Bogorodice na Gradini, dogovoren okvirni program obilježavanja ovogodišnjeg Pokrova i podijeljeni zadaci.

Realizirajući dogovor, u nedjelju 05.09.2010. godine izliven je krst koji će narednih dana biti postavljen na mjestu srušene Crkve zajedno sa natpisnom pločom i tekstom koji je odobrio Crkveni odbor.

Posvećenje krsta obaviti će se na sam dan Pokrova 14.10.2010. godine, a o programu proslave biti ćete obaviješteni putem ove web stranice.

Pozivamo vas da se pridružite proslavi ovogodišnjeg Pokrova te da informaciju o tome prenesete svim Vrepčanima, Pavlovčanima, Zavođanima i prijateljima sa kojima ste u kontaktu.

Ažurirano Utorak, 07 Rujan 2010 09:01
 

Ponovno inicirana obnova bivše škole i šterne u Vrepcu

E-mail Ispis PDF

Već nekoliko puta pisali smo o bivšoj školi i šterni na ovim stranicama. Svakako, ne samo iz razloga što se oba objekta nalaze na glavnom trgu u Vrepcu, što zbog svog položaja imaju i značajnu prometnu funkciju, što su godinama činili dio emotivnog i ekonomskog života sela zbog niza generacija koji su sticali prva znanja u školi ili godina opskrbe vodom sa šterne, već i zato što su ti objekti spomenici kulture, odnosno dio kulturne baštine ovog kraja ali i šire.

Sagrađeni u 19. stoljeću, škola 1804. godine, a šterna 1880. godine, uspjeli su preživjeti nedaće prošlih ratova i teških vremena da bi danas nosili tragove devastacija i neodržavanja koji prijete njihovom postojanju.

Mjesni odbor je stoga pokrenuo novu inicijatiu za obnovu ovih objekata potaknut otvorenim Natječajem za dodjelu donacija Zagrebačke banke za 2010. godinu u kategoriji "čuvamo naslijeđe".

Naime, temeljem pripremljenog Programa OBNOVA SPOMENIČKOG KOMPLEKSA BIVŠE ŠKOLE I ŠTERNE U VREPCU, koji u 1. fazi planira ulaganje sredstava u iznosu od 142.981,50 Kn, Mjesni odbor je kandidirao ovaj projekt na spomenuti Natječaj za donacije Zagrebačke banke sa traženim iznosom od 50.000,00 Kn. Istovremeno je zatražena participacija Grada Gospića u iznosu od 60.761,50 Kn, a planirano je da se u realizaciju projekta uključi i stanovništvo koje pokriva ovaj Mjesni odbor sa radovima u iznosu od 32.220,00 Kn (detaljnije u prilozima ovom članku).

Prva faza uključuje radove na zaštiti objekata od daljnjeg propadanja, druga faza - konačno uređenje objekata, a treća opremanje objekta bivše škole i uređenje glavnog trga u Vrepcu, što bi se, prema planu, trebalo realizirati u naredne tri godine.

 

Ovdje svakako treba aktualizirati i pitanje upravljanja i buduće namjene ovih objekata.

Naime, još pismom od 14.10.2008. godine Mjesni odbor je tražio od Grada Gospića da se i objekt bivše škole preda u nadležnost i upravljanje Mjesnom odboru kao što je to učinjeno u slučaju zgrade škole u Pavlovcu Vrebačkom. Iako još nema odgovora na ovaj zahtjev i dalje smatramo da je to najbolje rješenje za ovaj objekt.

Što se tiče buduće namjene ovih objekata vrijedno je razmotriti inicijativu da objekti budu dio etno muzeja koji se može organizirati u prostorijama bivše škole, a da šterna bude jedan od eksponata, a sve u sastavu Muzeja Like.

U svakom slučaju razgovori o ovim temama su pred nama, a pozivamo i sve zainteresirane da daju doprinos svojim mišljenjima i prijedlozima.

Ažurirano Petak, 17 Rujan 2010 16:18
 


Stranica 14 od 15

Vrebački motivi

  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Statistika


Posjetitelji danas:61
Posjetitelji jučer:150
Posjetitelji ukupno:391653

Posjetitelji

Trenutno aktivnih Gostiju: 4