MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
GRAD GOSPIĆ, MJESNI ODBOR VREBAC

Značajno povećana čitanost portala!

E-mail Ispis PDF

Naslov prethodnog članka "Treba li nam ovaj portal?" afirmativno je potvrđen na najbolji mogući način.

Od posljednje evidentirane čitanosti - 16.01.2012. godine kada je i napisan taj članak i kada je registrirano 15.000 otvaranja, do danas je, nakon 45 dana, ostvareno novih 2.000 otvaranja, odnosno ukupno 17000 otvaranja.

To znači da je u tom periodu prosječno:
- stranica dnevno posjećena cca 44 puta, ili
- 1000 otvaranja stranice ostvareno je za 22,5 dana, odnosno da je
- na mjesečnom nivou ostvareno 1330 otvaranja stranice.

Kako je u proteklom duljem vremenskom periodu stranica prosječno otvarana 1000 puta mjesečno to znači da je u ovom periodu čitanost porasla za visokih 33%.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2012 06:14
 

Treba li nam ovaj portal?

E-mail Ispis PDF

Od početka postavljanja ovog portala evidentne su dvije činjenice: čitanost je rasla i podignuta je, čini se, na solidnu, možda i optimalnu razinu, i drugo, izostao je interes posjetilaca za aktivno uključenje u rad portala.

Tako od oktobra 2010. godine bilježimo prosječnu posjećenost od cca 1.000 otvaranja mjesečno. Danas smo dostigli ukupnu posjećenost od 15.000 otvaranja, što je sve skupa - nadamo se da nije nekritično reći - za jednu usko orjentiranu lokalnu stranicu vrlo dobar rezultat.

Sa druge strane, na nekoliko javnih poziva preko ovog portala, pa i direktnih razgovora sa "obećavajućim" pojednicima, nije bilo konkretnog odziva za uključenje u uređivanje i/ili pripremu priloga. Naravno, nije se očekivala masovnost, već uključenje barem nekoliko aktivnih pojedinaca sa afinitetom za prikupljanje podataka, pisanje priloga po temama koje ih interesiraju ili uređivanje dijela portala. To se nije desilo, tako da se rad sveo gotovo isključivo na Administratora.

Ipak, treba naglasiti da su "kritike" portala, direktne ili indirektne - dominantno pozitivne. Čini se tako da je portal postao folklorna veza sa rodnim krajem, a njegovim listanjem da se uglavnom, na distancu, iscrpljuje potreba za lokalnim informacijama. To je možda i bitan razlog ove posjećenosti portala.

Sa žaljenjem konstatiramo i činjenicu da na portalu nema informacija iz Pavlovca Vrebačkog, iako smo niz puta napominjali da je ovo portal Mjesnog odbora Vrebac i da je portal otvoren za priloge sa cijelog područja. Često puta bio je problem barem dojaviti informaciju, a o pisanim prilozima da i ne govorimo.

Život i uhodane, često i nužne navike nije lako mijenjati. Stoga i navedene činjenice, ukoliko su i pravilno interpretirane, prihvaćamo sa realnošću. Naša želja da aktivno povežemo vrepčane sa rodnim krajem, koliko god bila jaka, očito nije u dovoljnoj mjeri pronašla uporište u realnim potrebama i činjenicama i toga smo svjesni već dulje vrijeme. Konačan test bilo je iniciranje ankete i donacije za pretplatu portala. Na anketu (objavljenu 25.11.2011.g.) se do danas javio samo jedan posjetilac portala, a također, na javni poziv za donaciju (objavljen 02.12.2011.g.) svega jedan donator je spreman za djelomičnu donaciju pretplate - na čemu se posebno zahvaljujemo.

Stoga ovdje želim na vrijeme najaviti da rad portala na ovaj način više nije moguć, i da će istekom aktualne pretplate - 14.04.2012. godine prestati sa objavljivanjem.

Za sve koji misle da ovaj portal treba i dalje egzistirati - uz napomenu da po potrebi i u novim uvjetima angažman Administratora i dalje nije upitan - prilika je da u preostala četiri mjeseca to i praktično pokažu!

Administrator

Napomena:
Datum isteka pretplate (14.04.2012.g., a ne 18.05.2012.g.) ispravljen nakon provjere sa davaocem usluge.

Ažurirano Četvrtak, 08 Ožujak 2012 06:06
 

U novu 2012. godinu ulazimo sa nadom!

E-mail Ispis PDF

Godina dana je i kratka i duga. Kad ulazimo u novu godinu čini nam se da je dugo do njenog kraja, a kad dođemo na kraj - čini se da je protekao trenutak od kad smo je očekivali. Ipak, to i nije tako važno, jer je trajanje subjektivno, važniji su ipak trenuci po kojima ćemo godinu koja prolazi - pamtiti.

Da li će Vrepčani pamtiti proteklu godinu? Imaju li je se po čemu sjećati? Što se to značajno dogodilo u 2011. godini što će ostaviti trag u našem sjećanju? Možemo li iz niza događaja, uglavnom nepovezanih, događaja koji su nas rastužili ili razveselili, ili možda ostavili ravnodušnima izvući pouke koje će promijeniti naš život ili ponašanje na bolje? I što Vrebac i Vrepčani mogu očekivati od nove 2012. godine i jesu li u protekloj godini iznikle klice većeg zajedništva i trasirane staze prema boljem životu?

U proljeće smo započeli, ali ne i završili akciju čišćenja Gradine. Nije bilo snage, a dijelom i volje da se dovrši započeti posao. Ovaj brežuljak je povijest Vrepca. Simboli Vrepca nalaze se na njemu: spomenik, protin grob, sjećanje na crkvu, krst i u podnožju Dom; a u sjećanjima misli na događaje u kojima je Gradina obilovala i sudjelovala. Zaslužila je Gradina da se uredi, barem onoliko koliko možemo i koliko nas ima, da možemo njome proći i pokazati je drugima bez stida i sa ponosom!

Takav odnos i pijetet zaslužuje i naše vrebačko groblje, posljednje počivalište naših predaka i, kako vrijeme prolazi, mnogih od nas. Uređenost groblja je slika sela, a naš odnos prema groblju je naša slika. Da li smo ove godine pokazali toliko potrebno zajedništvo kod uređenja groblja? Imamo li razloga za zadovoljstvo?

Vrebac je uvijek bio značajno lokalno središte i imao je svoju vlastitu samoupravu. Sve do ove godine, kada se u Vrepcu nisu mogla naći niti dva od potrebnih pet kandidata za formiranje liste. Taj inat je nekima bio razlog veselja, ali kratko. Pokazalo se da nije moguće bez formiranog Odbora kvalitetno se brinuti o seoskim poslovima. To je u ovim danima postalo očigledno da se izvanredni lokalni izbori čine kao - imperativ.

Ove godine pogodila nas je i suša kakva se ne pamti više od šezdeset godina. Napor da se izgradi vodovod pokazao se kao opravdan ali je samo djelomično uspio kao i kod niza drugih potreba. I tu se pokazalo da se moramo organizirati i boriti za vlastite interese. Na žalost otpori i predrasude, i tamo gdje ih ne bi trebalo biti, su jaki, ali to nam mora biti samo razlog više da ne posustajemo.
To se naročito odnosi i na Društveni dom koji traži ulaganja da se u potpunosti osposobi za korištenje, a u koji se ove godine gotovo nije ulagalo.

Imamo se, naravno, čime i pohvaliti. Selo se postepeno uređuje, obnavljaju se kuće. Dolaze i novi stanovnici. Selo oživi od ranog proljeća do kasne jeseni. Sa ponosom ističemo da je kod Krsta kršteno i dvoje djece, dva mlada vrepčana. To budi nadu u budućnost sela.

Dolazi i nova 2012. godina. Uz sjećanja na neke drage ljude koji više nisu sa nama, uz pouke koje smo izvukli iz Stare godine, moramo se okrenuti budućnosti i nadati se da ćemo zajednički i suglasno i sa optimizmom raditi na dobrobit sela.

Želimo poručiti i vrepčanima koji ne žive u selu, vrepčanima koji rijetko ili godinama ne dolaze u selo, koji su možda i zaboravili naš jezik, da ih trebamo. Javite se, dođite dogodine u selo vaših predaka, obnovite vaše kuće, uredite vaše okućnice. Vežite dio vašeg života sa Vrepcem. Očekujemo Vas i nadamo Vam se!

S tim nadama, svim vrepčanima, svim našim prijateljima i svim dobronamjernim ljudima, neka bude sretna i uspješna nova 2012. godina!

Ažurirano Nedjelja, 25 Prosinac 2011 19:18
 

Donirajte pretplatu web stranice!

E-mail Ispis PDF

Otvorili smo ovu stranicu prije nepune dvije godine. Ona je postala izvor informacija i veza sa rodnim krajem koja se čita i prati. Iako lokalnog značaja i orjentacije kako vrijeme teče povećala se čitanost stranice, a nadamo se da će svojim postojanjem i djelovanjem među vrebačkom populacijom biti i faktor revitalizacije kraja.

No, da bi stranica i dalje bila aktivna i na korist svih nas, potrebno je zakupiti prostor na web-hostingu. Mi koristimo usluge tvrtke Avalon d.o.o.. Tekuća pretplata web stranice, koja je bila donirana i dogovorena na dvije godine, ističe 18.05.2012. godine - dakle, za nešto više od pet mjeseci. To je, nadamo se, dovoljno vremena da se pronađe novi donator koji će donirati pretplatu za jednu ili dvije godine, a što iznosi 449,00 Kn/god., odnosno 868,43 Kn/2 god.. Putem linka: http://www.avalon.hr/web-hosting/ možete se direktno informirati o cijenama i sadržaju usluge paketa web hostinga.

Ukoliko želite donirati pretplatu molimo da to najavite preko Foruma ili na mail Administratora, kako bi izbjegli eventualno preklapanje. Pretplata će se uplatiti u ime Mjesnog odbora Vrebac, temeljem dokumenta tvrtke davaoca usluge web hostinga - a koji ćemo mi osigurati, direktno na žiro-račun tvrtke, a ime donatora i iznos donacije biti će registrirani na stranici na uobičajen način.

Nadamo se vašem odzivu!

Ažurirano Petak, 02 Prosinac 2011 07:25
 

Anketa

E-mail Ispis PDF

Koliko redovno posjećujete ovaj portal?

Koliko još osoba "redovno" informirate o sadržaju portala?

U kojoj ste vezi i koliko aktivno sa područjem koje pokriva Mjesni odbor Vrebac?

U kojoj se državi nalazite?

Dali ste zadovoljni sadržajem? Vaše primjedbe i prijedlozi!

Želite li se uključiti u uređivanje portala kao suradnik, dostavom priloga ili na neki drugi način?

Vjerujemo da i Vas interesira statistika odgovora. Stoga želim svima koji posjećuju ovu stranicu, nakon godinu i pol dana otkako je ova stranica aktivna, postaviti ova anketna pitanja sa nadom da ćete se aktivno uključiti i odgovoriti na njih, a po vašoj želji i proširiti odgovor. Odgovore na anketu objavite putem FORUMA (Tema: Anketa) ili dostavite na MAIL ADMINISTRATORA (Jamčim diskreciju).

Cilj ankete:  Prilagoditi stranicu interesima posjetilaca i unaprijediti sadržaj. Proširiti krug suradnika i autora priloga.

Zahvaljujem! Administrator

 

Napomena: Za pisanje na Forumu koristite uputu iz teksta "Kako pisati na Forumu?", objavljenom na Naslovnici.

Ažurirano Utorak, 29 Studeni 2011 07:10
 


Stranica 14 od 18

Vrebački motivi

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Statistika


Posjetitelji danas:103
Posjetitelji jučer:283
Posjetitelji ukupno:249189

Posjetitelji

Trenutno aktivnih Gostiju: 14