MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
GRAD GOSPIĆ, MJESNI ODBOR VREBAC

Poziv donatorima!

E-mail Ispis PDF

Do danas nisu prikupljene donacije za produženje web stranice.

Da podsjetimo; Puna cijena dvogodišnje pretplate iznosi 912,00 Kn, međutim zahvaljujući donaciji Avalona (tvrtke koja daje usluge web hostinga) cijena je umanjena i aktualna cijena pretplate iznosi 729,60 Kn.

Do sada su je javila dva donatora koji su ukupno osigurali 400,00 Kn, tako da još nedostaje iznos od 329,60 Kn + poštarina za uplatu - sveukupno nedostaje cca 350,00 Kn.

Pozivamo donatore da osiguraju nedostajući iznos do 01.04.2014.g. kako bi se na vrijeme izvršila uplata i od 13.04.2014.g. se nastavio novi dvogodišnji period pretplate.

Molim da spremnost na donaciju i najavu iznosa donacije potvrdite na mail Administratora.

Ažurirano Nedjelja, 16 Veljača 2014 08:52
 

Једна успјешна вребачка година полако истиче!

E-mail Ispis PDF

Није лако пронаћи успјех у суморној стварности која нас окружује, иако се та стварност можда мање види у успореном ритму живота у Врепцу. Али, ове године није било тешко пронаћи разлоге успјеха.

За успјех године која пролази заслуге су подијељене: то смо ми и природа.

Нашом заслугом и радом у протекле двије године успјели смо постићи велики циљ: Вребац је коначно ове године добио водовод, нормалну тековину данашњице која га је дуго заобилазила. У прошлост су коначно отишли проблеми суше и све недаће које је годинама врепчанима носила.

Почела се постављати и јавна расвјета. Истина, три постављене свјетиљке још не свијетле али и то ћемо дочекати успркос свему, на срамоту одговорних. Важно је да се и то питанје покренуло.

Раскрчили смо већи дио Градине и пута за Медак преко поља; барем оно највеће, а у години која долази ако будемо имали воље и снаге могли би их довести потпуно у ред. Посебно нам је важна Градина, мјесто гдје се састаје прошлост и садашњост Врепца.

Властитим снагама успјели смо пред крај године осигурати донацију у насипном камену и барем дјеломично поправити најоптерећенији макадамски пут у селу, таман пред очекивани снијег.

Природа се ове године поиграла са нама; најприје киша која није престајала, а затим суша која је пријетила да ће уништити сву љетину, али је касна аугустовска киша ипак у великој мјери спасила урод. Вртови су углавном страдали средином године, али, било је траве и сијена и воћа. А биће и ракије!

Крај године дочекујемо у нади да ће нас послужити здравље, да ће нас чешће и више посјећивати наша родбина и пријатељи, да ће бити више трајнијих боравака у обновљеним вребачким кућама и да ћемо у заједништву и даље радити на добробит Врепца.

СВИМ ВРЕПЧАНИМА, РОДБИНИ И ПРИЈАТЕЉИМА ЖЕЛИМО СРЕТНУ НОВУ ГОДИНУ!

Ažurirano Utorak, 24 Prosinac 2013 01:17
 

Poziv za donaciju za produženje pretplate web stranice

E-mail Ispis PDF

Za šest mjeseci (13.04.2014.g.) isteći će tekuća pretplata web stranice pa ovim putem pozivamo vrepčane da doniraju sredstva za produženje pretplate.

Predlažem da se pretplata produži za naredne dvije godine što za LINUX HOME PAKET koji koristimo iznosi 912,00 Kn (cca 125€).

Zainteresirane za donaciju pozivamo da se jave na mail Administratora, uz napomenu da se novac donira cca mjesec dana prije isteka tekuće pretplate.

Više o tvrtki AVALON d.o.o. koja pruža usluge hostinga može se vidjeti na web stranici www.avalon.hr.

Administrator

 

Potaknuti "Blagdanskom akcijom" zamolili smo tvrtku AVALON za donaciju. Sa zadovoljstvom obavještavamo posjetitelje stranice da je naša molba prihvaćena. Odobren nam je popust od 20% na osnovnu cijenu, odnosno 145,92 Kn što sa pripadajućim PDV-om od 36,48 Kn, ukupno iznosi 182,40 Kn.

Zahvaljujemo Avalon-u na ovoj donaciji.

Obnovljena ponuda za dvogodišnje produženje pretplate nakon ove donacije iznosi 729,60 Kn.

Administrator

Attachments:
Download this file (Avalon-Obnovljena ponuda.pdf)Avalon-Obnovljena ponuda.pdf[ ]Administrator92 Kb
Download this file (Ponuda za dvogodišnju pretplatu.pdf)Ponuda za dvogodišnju pretplatu.pdf[ ]Administrator111 Kb
Ažurirano Petak, 13 Prosinac 2013 14:55
 

Vrepčani, Zavođani i Pavlovčani obilježili svoju hramovsku i seosku slavu Pokrov Presvete Bogorodice

E-mail Ispis PDF

Stariji Vrepčani još pamte kako se je nekada slavila hramovska i seoska slava Pokrov Presvete Bogorodice. Mještani Vrepca,  Zavođa Vrebačkog i Pavlovca Vrebačkog toga posebno svečanog dana odlazili su u crkvu na prigodnu liturgiju, a potom svojim kućama gdje su dočekivali svoje drage goste; rodbinu, kumove i prijatelje iz susjednih sela.
Na žalost naša sela su od 1941. godine do danas gotovo opustjela, a više nemamo ni hrama gdje bi se Bogu pomolili. Da se ne zaboravi svijetla tradicija naših predaka posljednjih nekoliko godina ipak se u Vrepcu obilježi Pokrov kako su ga i oni nazivali. Na  Pokrov Presvete Bogorodice 14. oktobra 2013. godine na crkvištu kod novopodignutog krsta prigodne molitve održao je novi paroh korenički jerej Nikola Malobabić koji opslužuje i vrebačku parohiju. Molitveni skup uveličao je i jerej Goran Slavnić, paroh plašćanski.
Ponukan često ne baš primjerenim ponašanjem dijela prisutnih, koji kao da nisu razumjeli da prisustvuju vjerskom obredu otac Nikola u svojoj poučnoj propovjedi naglasio je da -  se ovom prilikom  prinosi na dar slavski kolač, slavsko žito i slavska svijeća. Tako i svatko od nas u svojem domu, u svojoj kući isto slavi krsnu slavu tako što svoje krsno slavlje započinje liturgijskim slavljem u crkvi, a kasnije uz rezanje slavskog kolača to nastavlja u kući ili taj obred obavi u crkvi, a kasnije se u kući nastavlja s agapeom, trpezom ljubavi gdje se uz bogougodne razgovore i molitvu posluži, popriča i pomogne onima kojima se može pomoći i u miru raziđe.
Nažalost sva naša okupljanja, sva naša slavlja su prešla u pirove, gozbe, razvrat i krkanluk što nije bogougodno i nije u duhu naše vjere.
Ovaj današnji skup treba da bude molitveni, da se pomolimo zajedno Bogu, da nam Bog oprosti naše grijehe, svjesne i nesvjesne, da nam pomogne da se iz tih grijeha izvučem, da nas približi i vodi svojim putem. Ovo je mjesto gdje se ne puši, gdje se ne psuje, gdje se ne divlja, nego da se dođe sa jednim određenim poštovanjem, jer stojimo na mjestu gdje je nekada bio sveti hram, gdje se liturgija služila, gdje su se naši preci Bogu molili, gdje su dobili blagoslov Božji za nas koji mi na žalost nismo obnovili. I onda bar ako čovjek dođe u crkvu da se ponaša kako treba, ako ne pobožno onda ljudski i kulturno i da se polako vraćamo normalnom životu, odnosno ljudskosti. Naša Crkva, prije svega, uči da je najvažnije biti čovjek što je nažalost danas vrlo rijetko. Naša vjera je pravoslavna, koja ima svoje učenje, svoje Sveto Pismo, sveto predanje koje nas uči i vodi. I onda bi trebao svatko od nas da se upodobljava tom učenju. Ne kako je moja volja, nego kako je ispravno, kako su naši sveti oci i praoci, kako uči  Jevanđelje i na takav način čovjek ima blagoslov Božji, ima nade za budućnost, ima mir u duši. Ako čovjek ne živi u skladu s Bogom onda nema mir u duši, očajan je, luta i traži od nemila do nedraga i opet na kraju uz sva materijalna dobra on je prazan zato jer nema Boga u sebi.
Neka da Bog da tako to ne bude nego da se svatko u svojoj moći obrati Bogu, da se vrati vjeri đedova i prađedova, da se potrudimo da našu vjeru i običaje očuvamo onako kako to uči Sveta Pravoslavna Crkva. Svatko treba da upražnjava svoju vjeru, tako ćemo održati svoj identitet, imati ćemo blagoslov Božji, naša djeca budućnost, naši pokojni mir u grobovima.
Neka Presveta Bogorodica svojim molitvama zaštiti nas, neka nas njezine molitve i njezin primjer odvedu u carstvo nebesko, da nam podari spasenje i budućnost za našu djecu.
Još jednom neka je svima sretna slava!-.
Nakon ovih upečatljivih po(r)uka koje bi trebale doprijeti do nas preostalih Vrepčana, Zavođana i Pavlovčana nastupili su nam dragi gosti iz pododbora SKD Prosvjeta  sa Udbine  sa vokalnom ženskom grupom koja je izvela splet narodnih pjesama. Pridružili su im se i razdragani domaćini, sa željama da se za idući Pokrov okupimo u što većem broju i dostojno obilježimo ovaj značajan dan za opstojnost nas i naših sela.

Nikola D. Cetina

Ažurirano Nedjelja, 03 Studeni 2013 04:55
 

Neopravdano naplaćena "naknada za priključenje" biti će vraćena!

E-mail Ispis PDF

Kao što smo i najavili, Odlukom o priključenju na komunalne vodne građevine Grada Gospića od 02.10.2013.g. formalno su stvoreni uvjeti da se "naknada za priključenje" bez koje uplate se nisu mogli priključiti na vodovod - vrati uplatiocima. To nam je i potvrđeno u Gradskom upravnom odjelu za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

U Članu 14. navedene Odluke navodi se:

Obveznici plaćanja naknade za priključenje koji su platili naknadu za priključenje temeljem Ugovora o priključenju, a koji su doneseni nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama ("Narodne novine" broj 56/13.) i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju vodnog gospodarstava ("Narodne novine" broj 56/13.) imaju pravo na povrat naknade za priključenje od Grada Gospića.
Obveznici plaćanja naknade za priključenje, koji nisu platili naknadu za priključenje, a na temelju Ugovora o priključenju donesenog u razdoblju iz stavka 1. ovog članka, oslobađaju se od obveze plaćanja iste."

Stoga, svaki uplatilac ove naknade nakon 18.05.2013,g, treba da podnese zahtjev Gradu Gospiću i zatraži povrat uplaćenih sredstava uz navođenje Ugovora koji je sklopio sa Uslugom d.o.o., svog OIB-a i tekućeg računa.

To je svakako dobra i očekivana vijest za vrepčane, iako je nejasno zbog čega se inzisztiralo na uplati ove naknade u trenutku kada se znalo da je Zakonom ukinuta. Nepostojanje gradske Odluke samo je formalni razlog za koji se moglo pronaći neko racionalno rješenje, a i ta Odluka uostalom mogla je biti donesena znatno ranije. Na ovaj način Grad je pokazao da nije senzibiliziran na probleme građana kojima su uz to neopravdano stvoreni nepotrebni troškovi. Isto tako, umjesto da građani podnose Zahtjev za povrat sredstava Grad ih je nakon donošenja Odluke mogao pismeno obavijestiti o tome i zatražiti uplatne račune za povrat novca.

Ažurirano Utorak, 29 Listopad 2013 07:05
 


Stranica 12 od 20

Vrebački motivi

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Statistika


Posjetitelji danas:69
Posjetitelji jučer:325
Posjetitelji ukupno:299190

Posjetitelji

Trenutno aktivnih Gostiju: 21